Lomalle lainarahalla

Lomalle lainarahallaIskikö matkakuume? Niin minullekin. Yhä useampi ihminen lähtee lomamatkalle kesällä. Alkukesästä matkat suuntautuvat yleensä ulkomaille, tarkemmin ottaen keski- ja etelä-Eurooppaan. Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, että kesälomalla olevat ihmiset haluavat nauttia auringosta lomallaan. Ja kuten me kaikki tiedämme, Suomen kesä voi olla kylmä ja helteisiä kesäkelejä joudutaan etsimään etelän maista.

Ilta-Sanomat uutisoi juuri suomalaisten perheiden rahan kulutuksesta kesällä. Uutisen mukaan perheiden talous on koetuksella juurikin kesällä, kun tehdään kesäloma matkoja eri puolille Eurooppaa tai Suomea. Ilta-Sanomien uutisen löytää täältä.

Lomailu lainarahalla

Useat kesälomalaiset rahoittavat matkansa myös lainarahalla tai luottokortilla. Luottokortin käyttäminen loman rahoitukseen vastaa lainan ottamista, vaikka useat meistä eivät sitä lainaksi mielläkkään. Luottokortin vilauttaminen kassalla käy helposti ja nopeasti. Tämä hämärtääkin ihmisten ajattelua ja huomaamatta kasvattaa velkaa luottokorttiyhtiölle. Luottokorttien kulut ja korot vastaavat yleensä kulutusluottojen korkoja, mutta takaisinmaksuajat ovat yleensä huomattavasti lyhyempiä kuin kulutusluottojen. Kun takaisimaksuaika ylittyy, nousevat luottokorttien kulut jo huomattavasti suuremmiksi kuin vakuudettominen kulutusluottojen.

Lomailun rahoittaminen vakuudettomalla lainalla käy yhtä helposti kuin luottokortin vilauttaminen. Käytännössä lomalainaamisessa on muutama hyvä vaihtoehto, jotka esittelen seuraavaksi lyhyesti.

1. Luottokortin käyttäminen

Luottokortin käyttäminen on helppoa ja se ei vaadi erillisen lainahakemuksen tekemistä, mikäli sinulla on jo luottokortti. Kuukauden lopuksi saat luottokorttilaskun, johon on lisätty korko ja muut luottokortin käytöstä aiheutuneet kulut. Luottokorttilaskun maksuaika on yleensä 30 päivää, ellet pyydä lisää maksuaikaa luottoyhtiöltäsi.

2. Vakuudeton laina

Vakuudeton laina voi olla hyvä vaihtoehto loman rahoittamiseen, kun tiedät suhteellisen tarkasti, kuinka paljon rahaa tarvitset käyttöösi. Laina myönnetään ja siirretään tilillesi yleensä saman päivän aikana. Kun olet hakemassa vakuudetonta lainaa, mieti tarkasti kuinka paljon lainaa tarvitset lomallasi, koska ei ole mitään järkeä ottaa ylimääräistä lainaa ja maksaa kuluja ja korkoja ylimääräisestä rahasta, jota et välttämättä edes tarvitse.

3. Kulutusluotto

Kulutusluotto voi olla myös erittäin hyvä vaihtoehto matkojen ja lomien rahoittamiseen. Joustoluoton hakeminen toimii siten, että teet lainahakemuksen samalla tavalla kuin hakisit vakuudetonta lainaa. Sinulle myönnetään joustoluotto hakemallesi lainasummalle. Tämä summa on käytössäsi, mutta et maksa turhia kuluja, ennen kuin nostat rahat tilillesi. Voit siis esimerkiksi hakea 10 000 euron joustoluoton ja nostaa juuri tarvitsemasi summa aina kerrallaan tilillesi. Joustoluotto toimii siis hyvin samaan tapaan kuin luottokortti, mutta luoton korot ja kulut ovat yleensä hyvin maltillisia ja takaisin maksuajat huomattavasti pidempiä kuin luottokorteilla.

Loman rahoittaminen lainalla voi olla joissain tilanteissa järkevää tai jopa pakollista. Toivon, että tästä artikkelista on apu sinulle joka mietit lomalainan ottamista.

Lopuksi vielä muutamia käytännöllisiä vinkkejä matkalle Youtube -videolla 🙂

One thought on “Lomalle lainarahalla

  1. itse en lähtisi lomamatkalle lainarahalla. Ennemmin säästän vaikka vuoden tai kaksi ennen kuin matkusta. Velaksi eläminen ei vain ole järkevää…

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *