Vakuudeton laina

vakuudeton laina

Vakuudeton laina on vakuudellista lainaa joustavampi vaihtoehto. Nimensä mukaisesti vakuudettomassa lainassa ei vaadita hakijalta lainkaan vakuuksia. Reaalivakuudet, kuten omistusasunto, arvopaperit tai kesämökki tulevat monille tutuksi siinä vaiheessa kun pankilta käydään kysymässä asuntolainaa. Niin hullulta, kuin se kuulostaa, mutta myös asuntolaina on joissain tapauksissa mahdollista saada ilman reaalivakuuksia. Tosin saadaksesi 100% vakuudettoman asuntolainan tulee sinun hankkia asunto taloyhtiöstä, jossa suurin osa asunnon hinnasta maksetaan taloyhtiölle rahoitusvastikkeena. Tästä ollaankin huolestuttu viime aikoina, koska yhä useampi sijoittaja hankkii sijoitusasunnon tällaisella menetelmällä. Matalien korkojen aikaa kaikki on mennyt toistaiseksi hyvin, mutta asiantuntijat ovat väläytelleet, että tässä voisi olla jopa vuoden 2008 Amerikan asuntokuplan tapaisia piirteitä.

Vakuudetonlaina.com auttaa sinua löytämään edullisimman vakuudettoman lainan

Vakuudetonlaina.com -palvelu auttaa sinua löytämään halvimman vakuudettoman lainan, yhdellä hakemuksella. Hakemuksesi välitetään yli 20 eri pankille ja rahoituslaitokselle, joista jokainen antaa sinulle henkilökohtaisen lainatarjouksen vakuudettomasta lainasta.

Vakuudettoman lainan kilpailuttaminen kannattaa aina. Yhä useampi rahoituslaitos markkinoi vakuudettomia lainoja, jopa 0 korolla. Näissä piilee kuitenkin aina pikkuprintti, joka kannattaa lukea tarkasti. Näissä kuluttomissa lainoissa on ehtona yleensä varsin lyhyt takaisinmaksuaika, kuten 14 – 30 päivää. Mikäli lainaa ei maksa takaisin tässä ajassa, pätevät lainantarjoajan normaalit ehdot. Esimerkiksi Suomilimiitin ensinostossa tarjotaan jopa 60 vuorokautta korotonta maksuaikaa, mutta hinnastosta selviää palvelun hinta mikäli maksuaikataulussa ei pysytä. Pelkstä nostosta veloitetaan 15% nostoprovisio ja nimelliskorko on 106,8%. Tämä on hyvin kallista lainarahaa, joten kannattaa olla huolellinen kun valitsee tällaisen vakuudettoman lainan.

Älä lainaa jos raha-asiasi ovat solmussa

Suomalaisten velkaantuminen on ennätyslukemissa, joten on hyvä muistaa, että lainaa kannattaa hakea ainoastaan tilanteissa, joissa tietää kykenevänsä maksaa lainan takaisin. Mikäli tiedostat, että raha-asiasi ovat pahasti solmussa, on lainan hakeminen se pahin asia mitä voit tehdä. Lainan hakemisen sijaan tulisi sinun yrittää selvittää oman taloutesi menot ja tulot. Menojen ja tulojen erotuksella pääset kiinni siihen, että paljon sinulla on käytettävissä rahaa, joka kuukausi.

Milloin kannattaa hakea apua rahavaikeuksiin?

Vastaamalla myöntävästi yhteenkään seuraavista kysymyksistä on sinulla syytä selvittää oman taloutesi tilanne. Vastaamalla kyllä enemmän kuin yhteen kysymykseen suosittelemme, että haet apua rahaongelmiin mahdollisimman nopeasti.

  1. Käytettävissä olevat rahat ovat loppunut ennen kuukauden loppua.
  2. Useampi kuin yksi lasku jää maksamatta kuukausittain
  3. Elät pääsääntöisesti velalla
  4. Raha-asioiden miettiminen ahdistaa
  5. Maksat velkaa pois velalla

Paras tapa selviytyä rahavaikeuksista on myöntää huono taloudellinen tilanne itselleen mahdollisimman ajoissa. Venyttämällä ja valehtelemalla tilanteen todellista luonnetta, ei tee hallaa kenellekkään muulle kuin itselleen.