Yhdistelylaina auttaa saamaan talouden tasapainoon

yhdistelylaina

Yhdistelylaina on on nimensä mukaisesti laina, jonka avulla yhdistetään erilliset lainat yhdeksi isoksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen on hyvin järkevää, jos erillisiä lainoja on kertynyt useita, koska usein lainoihin lisätään, korkojen lisäksi, erilaisia kuluja kuten tilinhoitomaksu sekä laskutuslisä. Nämä kulut ovat yleensä verrattain pieniä, noin 5€ – 20€ luokkaa per laina. Pienistä summista syntyy kuitenkin suuria kun niitä on tarpeeksi monta. Tämän takia jo muutamalla erillisellä lainalla voi koroista erillisten kulujen osuus nousta jopa satoihin euroihin kuukaudessa. Sen takia monen erillisen lainan ottaminen ei ole taloudellisesti järkevää. Monesti käykin niin, että velallinen on joutunut isoihin vaikeuksiin sen takia, että lainanhoitokulujen hoitaminen on käynyt mahdottomaksi.

Yhdistalaina.com auttaa sinua yhdistämään lainat

Yhdistalaina.com -palvelu auttaa yhdistämään lainat jopa 50 000€ asti. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksia yli 20 eri pankilta ja rahoituslaitokselta, jotka haluavat antaa juuri sinulle sopivimman yhdistelylainatarjouksen.

Palvelun avulla jo sadat hakijat ovat saaneet yhdistettyä kalliit erilliset lainat yhdeksi isommaksi ja edullisemmaksi lainaksi. Saadaksesi tarjouksia tulee sinun olla vähintään 20 vuotias, vakituisessa työsuhteessa, tienata vähintään 1200€/kk brutto sekä sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Hakemuksen täyttäminen on nopeaa ja helppoa. Myöntävän luottopäätöksen jälkeen saat lainojen yhdistämiseen tarkoitettuja lainatarjouksia pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Voit hyväksyä sinulle sopivimman tarjouksen heti kun niin haluat. Voit siis saada rahat tilille jopa samana päivänä. On myös hyvä huomioida, että osa palvelusta olevista pankeista maksaa vanhat pois puolestasi, mutta osa ei. Onkin hyvin tärkeää, että hoidat vanhojen lainanmyöntäjien kanssa velkojen takaisinmaksusta ennen kuin nostat lainan ulos. Näin vältät sen, että käyttäisit velkojen yhdistämiseen tarkoitetun lainan johonkin aivan muuhun.

Milloin lainojen yhdistäminen on liian myöhäistä?

On olemassa tilanteita joissa edes lainojen yhdistäminen ei ole mahdollista tai järkevää. Yleisin näistä tilanteista on se, että yhdistämistä pohtiva hakija on ehtinyt saada luottohäiriömerkinnän. Tämä aiheuttaa sen, että yksikään luotonantaja ei ole valmis myöntämään lainaa tälle hakijalle, koska hän olisi liian iso luottoriski. Lainanmyöntäjien kannalta tämä on hyvin ymmärrettävää, mutta lainanhakijan kannalta tämä tilanne on hyvinkin ongelmallinen. Varsinkin jos lainanhakija on ehtinyt nostaa monta erillistä lainaa, mutta jättänyt esimerkiksi osan niistä maksamatta ja niistä on aiheutunut maksuhäiriömerkintä. Maksuhäiriömerkintä pysyy voimassa 2 – 4 vuotta.

Maksuhäiriömerkinnän välttäminen onnistuu jos osaa hoitaa omat raha-asiat huolella, mutta se on monesti helpommin sanottu kuin tehty. Raha-asioiden hoitaminen opitaan yleensä vanhemmilta, joten on hyvin suuri mahdollisuus, että huono ymmärrys raha-asioista on seurausta siitä, että omilla vanhemmillakin oli vaikeuksia selvitä raha-asioiden kanssa. Yhä useampi suomalainen elää  niin sanotusti ”tili tuli – til meni” -periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että käytettävissä olevat tulot käytetään joka kuukausi viimeistä senttiä myöten, laittamatta niistä ainoakaan penniä säästöön. Tällainen elämäntapa onkin aiheuttanut monelle ikävän velkakierteen tulotasosta riippumatta. Useasti velkakierteen laukaisijana toimii, joku yllättävä meno johon ei ole osattu varautua. Yllättäviä menoja voi olla esimerkiksi iso autoremontti, talon remontti, sairastuminen tai työttömyys. Etenkin työttömyys voi iskeä pahasti vasten kasvoja, jossa on tottunut kuluttamaan kaikki käytössä olevat tulot. Työttömänä käytettävissä olevat tulot pienentyvät, mutta totuttu elintaso ja kulutus pysyy monesti samana. Tämä johtaa siihen, että totutun elintason ylläpitämiseksi haetaan lainaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *